Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2016 07:35 - МИТИЧНИ СТРАНИ И ЗЕМИ - 7
Автор: balar Категория: История   
Прочетен: 2406 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


ГАДЕЙРОС - или евмел. втората област на атлантида. намирала се е срещу  Иберия и от нея атлантите започват нашествието срещу европа на арартците. един от канарските острови носи името гатейра. дали те са останка от гадейрос или гадейрик незнам,  понеже гатейра се среща и в пиринейска баскония.  на канарските острови има пирамиди и странни мегалитни  останки от неизвестна цивилизация.
ГОГ - магог. страна някъде на север от....от къде? близкия исток,  александрия или гърция или пък вавилон? 
ГАКИ-ДО - или демонския път. нещо като чистилище в японските митове.
ГОЛОКА - кравешкото място. раят на кришна,  съседен на ваикунтхи.
ГЬОЛ - река в нифелхайм.
ГЯЛ - гиел. мост между асгард и хел. бил от злато и всеки можел да мине по него.
ГОМУЛ - река оттичаща се ог хвергелмир и протичаща покрай асгардур.
ГОМОР - прадревем допотопен град водил война със прословутия содом.( любопитно защо изследователите на стария завет се интересуват само от  содом? сигурно защото гоморците са били добри?) Гомор е страна участник във страховита война на седем царства,  където четирима царе воювали срещу трима,  със страховити оръжия. американците ряпа да ядът. Седемте градове държави се намирали в долината Сидим,  която сега е Мъртво море,  наричано от древните с какви ли не зловещи имена. Ядрена война,  погубени градове,  три легенди на народи,  които не са се срещали,  поради голямото времепространство по между им,  и руини в древната област Синд. Добре то непречи Лот да е от содом а Филамон и Бавкида да са от Гомор,  обаче има маорска легенда,  която почти съответства на фригийската за филамон. Има и трета възможност - образуването на рифт-валей,  но мъртво море е част от дипресията започваща от испания. Божие наказание или Човешко безумие...по-скоро второто. Каквото и да е било явно Сидим е била огромна земя простираща се от близкия исток до индия. там където сега има само пустини,  превърнати в такива не от природата или Бог ( Той не би го направил),  а от прадревните си жители,  които се самозабравили в своята жажда за власт и ресурси( позната картина).
ГИМЛЕЕ - там от катастрофата,  застигнала света с края на рагнарог,  се скрили двама човека. Името ще рече Защита от Огъня. Може би са биле катакомби в които хората са се скрили от пожарищата вилнеещи на повърхността. В источна анатолия има подземни градове,  строени неизвестно от кого и с каква цел. Много народи в легендите си твърдят,  че са излезли изпод земята,  което обикновенно се свързва с рептили и извънземни,  без да се обърне внимание на огнения апокалипсис в преданията им. Гимлее е едно от тези подземни убежища. Овидий описва глобален пожар обхванал света,  след падането на Фаетон,  чието име се превежда като Пламтящ. В легендите си маите,  китайците,  някои племена от африка и северна америка също споменават,  че веднъж имало голям пожар,  в който изпогинали почти всички хора. Спасили се малцина като се скрили под земята. И Гимлее е едно от тези убежища.
ГАНДХАВАТИ - столицата на континента джамбудвипа в индийските легенди.
ГАНА-ПАРВАТА - планина отиндийските легенди.
ГИНУНГ - или гинунгагап. област в хел,  нещо подобно на тартара.
ГУНТРАА - река в нифелхайм.
ГУНТРАИН - река оттичаща се от хвергелмир.
ГОПУЛ - река оттичаща се от езерото хвергелмир и течаща покрай асгард.
ГАРОН-МАНА - двореца на "боговете" в планината Харати в иранските легенди. Там бил Ардви -  извора на живата вода,  избликващ от връх Хукаря и вливащ се в езерото ворукаша. Описанието е единтично с представата за нашият Рай.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. indiram - Здравей, Балар!
09.09.2016 21:42
...
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 295706
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031