Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 20:49 - ВНИМАВАЙТЕ! КАТОЛИЧЕСКИЯТ ТЕОЛОГ ФРАНСОА БРЮН E ЛЪЖЕЦ И КОВАРЕН МАНИПУЛАТОР
Автор: estirbg Категория: Изкуство   
Прочетен: 24945 Коментари: 34 Гласове:
28

Последна промяна: 12.10.2014 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗАПОЧНА СЕ! В ТЕЗИ ПОСЛЕДНИ ВРЕМЕНА НАЙ-ГОЛЯМАТА ФАБРИКА НА ЛЪЖИТЕ СЕ АКТИВИЗИРА И ЗАПОЧНА ДА БЪЛВА НЕБИВАЛИ ГНУСНИ ЗАБЛУДИ И ВЪЗМУТИТЕЛНИ ИЗМАМИ! И ТО ОТ "УЧЕНИ" С ДИПЛОМИ ОТ СОРБОНАТА!

(Отнася се за постинга на
whitelight1 КатолиЧескиЯт теолог франсоа брюн: още папа пий хІІ казва, Че транскомуникациЯта нЯма нищо общо със спиритизма)

"ТРАНСКОМУНИКАЦИЯТА НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СПИРИТИЗМА"! - СПОДЕЛЯ „Папата на транскомуникацията”.
  "Когато църковниците се молят, те винаги се обръщат към мъртвите, към душите, които са в други светове, т.е. те общуват с духовете. Забраната да се общува с мъртвите и да не се нарушава покоят им е въпрос, поставен само във Вехтия завет(!?!?)" (АБСОЛЮТНО ЗАБЛУЖДЕНИЕ! - моя вметка) - заявява папския служител.

Трябва да сме крайно невежи, за да приемем подобно изкривяване на библейската информация - излиза, че само в Стария завет сатана действа с  нечистите духове, а в Новия вече се е изпарил и несъществува!!! Исус какво гонеше от болните люде - не бяха ли зли духове? Дали по Негово време нямаше магьосници? А днес - колко врачки, баячки, екстрасенси и контактьори битуват на гърба на библейски невежия народ! Едва ли някой би приел подобна небивалица - сами сме свидетели на разрушителното действие на злите сили!

По-безочлива лъжа не бях чувала и за цитата: " Свети Павел /първото послание към коринтяните, XII, 4 -10/ говори за „различаване на духовете” и че трябва да различаваме духовете, които могат да ни помагат от тези, които са опасни и могат да ни навредят." -  тотално изопачаване на думите на Първоапостола!

Даденият цитат от Първото послание към коринтяните, XII, 4 -10 изобщо не се отнася до "добри" и "лоши" духове, а до дарбите на Святия дух, обещан от Исус след възнасянето си, който няма нищо общо с демоничните духове на сатана и злите ангели.

Потресена съм от огромната лъжа, изречена в общественото пространство   от този..."теолог".
Ето, прочетете какво гласи Първото послание на Павел към коринтяните, XII, 4 -10, отнасящо се до дарбите на Святия дух, който  работи ЗА ПРОПОВЯДВАНЕ НА ЕВАНГЕЛИЕТО И ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЦЪРКВАТА В РАБОТАТА Й ЗА БОЖИЕТО ДЕЛО.
"4 Дарбите са различни; но Духът (СВЯТИЯТ ДУХ -моя вметка) е същият.
5 Службите са различни; но Господ е същият.
6 Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките човеци.
7 А на всеки се дава проявяването на Духа за обща полза.
8 Защото на един се дава чрез Духа да говори с мъдрост, а на друг да говори със знание, чрез същия Дух;
9 на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух;
10 на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг да говори разни езици; а пък на друг да тълкува езици.
11 А всичко това се върши от един и същи Дух, който разделя на всеки по особено, както му е угодно."

Да виждате потвърждение на папската нелепа приумица?
Всички изброени по-горе дарби се отнася за Святия дух, който така грубо е манипулиран и представен за духовете на умрелите.
Затова римо-католическата църква, заедно с "нейните дъщери" - другите църкви изповядващи догмите й, е представена като "майката блудница" (Откровение на Йоана) в Библията, развратила всички народи в езически и чужди на Бога учения и практики.
Съвсем естествено е римо-католическата църква да бълва подобни лъжи - нали тя е църквата на Луцифер и ще внушава всички идеи и манипулации, които са от сатана, включително  викането на духове и комуникация с тях. Нещо повече спиритизмът вече е обгърнат със загадъчното наметало на т.н.ТРАНСКОМУНИКАЦИЯ.


ЗНАЙТЕ -
в последни времена сме и ще сме свидетели на
" действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата. "
2 Солунци 2 гл.


МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ПО-ДОЛНАТА  ИНФОРМАЦИЯ -ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ИДЕЯ ЗА КАКВА ОГРАМНА ЛЪЖА ИДЕ РЕЧ!
СЛЕД ТОВА, АКО ЖЕЛАЕТЕ ЩЕ ДЕБАТИРАМЕ, ЗА ДА РАЗОБЛИЧИМ ПОРЕДНОТО ОРЪДИЕ НА САТАНА!

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/12/04/smyrtonosnata-pregrydka-na-spiritizma-okultizma-i-astrologii.645448

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/11/27/zashto-ne-mojem-da-chuem-istinata-za-smyrtta-bezsmyrtieto-i-.641330
  П.П. Дължа  обяснение, което дадох в един от коментарите си след постинга - Спомняте  ли си какво пише в Откровение на Йоана - "И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби, защото те са бесовски духове, които като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена да ги събират за войната във великия ден на Всемогъщия Бог." Откровение 16:13

Змеят символизира сатана, звяра - римокатолическата църква, а лъжепророка - отпадналия протестантизъм в САЩ.
Бесовските духове са демоничните духове, които се представят за извънземни от други небесни цивилизации или на "светли духовни учители" от други енергийни нива, а на обикновените хора се явяват като душите на починалите им близки - всичко това включва спиритизма, който както по-горе в постинга  се уверихте вече има друга дефиниция - ТРАНСКОМУНИКАЦИЯ и която според католическия духовник, завършил Сорбоната, е напълно безобидна и не се осъжда от Божието слово, защото....забраната се отнасяла само за Стария завет!!!??? Бях много ядосана, когато прочетох интервюто дадено от католическия теолог Франсоа Брюнт - това е престъпна манипулация, подхлъзваща хората направо в лапите на сатана. Римокатолическата църква, позволявайки и насърчавайки спиритическата дейност, всъщност дава възможност сатана да се намесва и диктува съдбите както на отделните хора, така и на цели нации. Сами сме свидетели колко управници и висши ръководители се допитват за съвети и "мъдрости" на неидентифициран "висш разум" или "светлите същества" от други планети. Сатана може да им поднесе който дух си пожелаят - Хитлер, Сталин, Ленин или Рузвелт...няма значение, демоните знаят всичко за живота на умрелите и могат да скроят перфектно театро за наивниците, доверили им се в питанията си.
Ето това е целта на Луцифер, повярват ли му световните лидери, чрез тях злият демон ще има вече влияние над цялото човечество и чрез човешки закони, издадени от демонизираните висши управници, ще принуди всички хора по планетата да му се поклонят като на Бог - очаквайте скоро да се появи и да се представи за Исус.
Както виждате римокатолическата църква вече е набрала скорост и много динамично изпълнява главната точка от плана на Луцифер.
 



Гласувай:
31



1. estirbg - В миналото римо-католическата църква не позволяваше на хората да се доближат до Библията
15.01.2014 22:23
- само тя я четеше и "тълкуваше" така, както и е изгодно, като посегна дори на Божия закон и го манипулира, изряза и обезобрази.
Днес тя се надява на собствения си авторитет и от амвона на "теологичното" си образование проповядва тенденциозни лъжи, с които ще изтъргува душите на дремещото паство.
Това се отнася не само до католическите църкви, но и за другите нейни подгласнички.
Инертният народ, затрупан с работа, неволи и грижи се осланя само на духовното водителство на "пастирите". Когато разбере, че е фатално излъган, ще бъде късно за покаяние, прошка и спасение. Затова непрекъснато ви приканвам да четете Библията, за да не бъдете заблуждавани. Сега ако допуснете да бъдете подлъгани, какво ще стане по-късно, когато се появи онова ослепително същество с благ и хрисим глас (Луцифер), което също ще цитира Библията, така както я цитираше пред Исус в пустинята.
Внимавайте! Измамите ще бъдат все по-"убедителни". Само прилежно изучаващите писанията и приели любовта на Истината ще бъдат защитени от мощната измама. Само чрез свидетелството на Библията ще може да се открие измамника в прикритието му. Времето на изпитанието ще връхлети над всички ни скоро. Бдете и не се поддавайте на заблуди - поучавайте близки, познати , защото един ден ще отговаряме и за тях. Нека "тяхната кръв да не тегне над нас"
цитирай
2. vandela007 - Поздравления за този постинг! Папа ...
16.01.2014 13:06
Поздравления за този постинг! Папа Франциск какъвто е хрисим, смирен, скромен, добричък ще постигне това, което векове наред другите папи не са могли. Този път сатана си избра достоен инструмент в лицето на йезуита Берголио.
цитирай
3. estirbg - Така е Ванче:"Папа Франциск какъвто е хрисим, смирен, скромен, добричък ще постигне това, което векове наред другите папи не са могли.
16.01.2014 19:27
bg.radiovaticana.va пише:

Папа Франциск влиза в групата на „10 личности, имали ключова роля през 2013”.
Той бе избран от най-представителните журналистически и дипломатически асоциации в Китай и от 50 медийни представители в страната. По информация на агенция „Fides”, откритото гласуване е станало по време на ХV “China International Press Forum”, проведен на 15 декември в Хайнан. Новината бе оповестена на 24 декември и разгласена от всички китайски медии.
Папа Франциск е на трето място в класацията на 10 най-важни световни личности на 2013, сред които са иранският президент Рохани, бившият египетски президент Морси, бившият президент на Южноафриканската република Нелсън Мандела. Досега никакъв религиозен лидер не се бе появявал в годишната класация на “China International Press Forum”.
................................................................................................................
Една след друга класациите говорят за положението, което Франциск заема в умовете и сърцата на хората. Папата изуми света, гейовете, а сега и Китай. Невероятно е, че в страната, в която никога до този момент религиозен лидер не се е появявал в годишната класация, изведнъж Берголио стана толкова значим, че журналистите го издигнаха толкова високо!

Откровение 13:3. И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя удивена отиде след звяра и се поклониха на змея, защото даде властта си на звяра;
Писано е - Последните дни
цитирай
4. estirbg - Не знам какво се случи,
16.01.2014 21:43
дали аз случайно натиснах някой клавиш, или анонимният коментар от самосебе си се изтри, но наистина съжалявам, че изчезна. Нека коментиращият да ме извини - в никакъв случай не беше преднамерено.
цитирай
5. estirbg - Най-много ми боли за тези, които до безумие вярват, че душите на мъртвите витаят около нас
16.01.2014 22:19
Непрекъснато обясняваме, разясняваме, коригираме, но заслепени в заблудите на римската църква, не само, че не изтрезняват от смъртоносното си опиянението, но разпространяват отровния квас. Как не разбраха, че зад всички "чудеса", феномени, "извънземни" и "необясними" артефакти СТОИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧОВЕКА! Защо мислите, че Бог дава на хората Втората заповед за идолите - ЗАЩОТО БОГ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ ХОРАТА МОГАТ ДА БЪДАТ МАНИПУЛИРАНИ ОТ "ЧУДЕСАТА" НА ИДОЛИТЕ, КОИТО СА ЧУДЕСА НА САТАНА.
ОБЪРНАТ ЛИ СЕ ХОРАТА КЪМ ИДОЛИТЕ - СТАВАТ ПОДВЛАСТНИ НА ЛУЦИФЕР.
ЕТО ЗАЩО ВТОРАТА ЗАПОВЕД Е И ПРЕВАНТИВНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПАЗЕЩА ГО ОТ ДОМОГВАНИЯТА И КОВАРНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ НА САТАНА.
цитирай
6. atanasio - Естир ще го напиша пак
18.01.2014 09:48
Хората трябва да знаят ,че разликата между Стария и Новия Завет ,е че Господ премахва смъртното наказание с цел покаяние

''...идете и се научете що значи : ''милост искам а не жертва''. Защото не съм дошъл да призова праведници а грешници към покаяние''/Мат.9:13/

,и ''дълго време ни търпи ,понеже не желае да погинат някои ,а всички да се обърнат към покаяние''/2.Петр.3:9/

Св.Ап.Павел използва думата ''заповядва вредом на всички човеци да се покаят защото .....''/Деян.17:30/

Покаяние е гръцка дума буквално преведено е промяна ,обнова на ума

''И тъй бъдете съвършени ,както е съвършен и Небесният ваш Отец''/Мат.5:48/
''И тъй бъдете милосърдни , както и вашият Отец е милосърден''/Лук.6:36/

''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори ................. вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим - да разберем какво иска от нас Господ и защо.

''Ако някому от вас не достига мъдрост ,нека проси от Бога ,Който дава на всички щедро и без укор - и ще му се даде....''/Иак.1:5/



цитирай
7. estirbg - разликата между Стария и Новия Завет ,е че Господ премахва смъртното наказание с цел покаяние
18.01.2014 10:12
Благодаря ти, че възстанови коментара, но ми обясни точно за кое и чие смъртно състояние иде реч и в Стария и в Новия завет. Извинявай, не те разбрах.
цитирай
8. atanasio - ''Христос ни изкупи от клетвата на ...
18.01.2014 12:26
''Христос ни изкупи от клетвата на закона ,като стана заради нас клетва(защото писано е :''проклет е всеки който виси на дърво'')/Галатяните 3:13/

Книга Второзаконие 27:26

Колко хора разбират защо Христос доброволно увисна на дърво - кръста

''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори .......вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим тоест Господ ще ни помага

''Ако някому от вас не достига мъдрост ,нека проси от Бога ,Който дава на всички щедро и без укор - и ще му се даде....''/Иак.1:5/

Всичко е казано от Господ Исус Христос и записано в Новия Завет и на места в Старият Завет.

Бог се явява на Мойсей - ''Аз съм Бог на баща ти,Бог Аврамов, Бог Исааков, Бог Иаковов...''/Изх.3:6/.
Всички знаят кой е Мойсей и как Бог-Отец е говорил с него /Изх.33:11/ и за чудесата които е извършил.

В книга Второзаконие глава 18 стих 15 - Мойсей казва на евреите да се чака друг Пророк като него и по-надолу в стих 18 предава точно казаното му от Бог.
От тогава се чака този Пророк - Месия и Помазаник са еврейски думи в превод на гръцки е Христос.
Тоест ислям и юдаизъм са в заблуда

''Бог, след като в старо време много пъти и по много начини говори на отците чрез пророците,
в последните тия дни говори ни чрез Сина, Когото постави за наследник на всичко, чрез Когото сътвори и вековете''/Евр.1:1/

Бог е открил на пророк Исаия/7:14/ как ще се роди Христос и страданията Му , на пророк Михей мястото където щял да се роди Спасителя.

Господ Исус Христос ни учи и обяснява Божията воля и закон - Евангелие от Матея глава 7 стих 12





цитирай
9. estirbg - Това е така,
18.01.2014 12:48
наистина "13 Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас"

Не те разбрах, защото изразът ти "Господ премахва смъртното наказание с цел покаяние" буди недоумение в този вид, както си го написал.
Иначе за изкупителната същност на жертвата Христова едва ли има вярващ, който би могъл да я оспорва, освен някой от онези оръдия на Луцифер, които все повече се активизират в последните дни.
цитирай
10. atanasio - Права си Естир
18.01.2014 21:17
не се изразих правилно и имах предвид - „Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях” Левит 20:27

,когато писах "Господ премахва смъртното наказание с цел покаяние"

но написаното в книга Второзаконие глава 18 стих 12 си остава в сила - ''...всеки който върши това е гнусен пред Господа..''

Св.Ап.Петър го е написал хубаво - ''дълго време ни търпи ,понеже не желае да погинат някои ,а всички да се обърнат към покаяние''/2.Петр.3:9/

Господ е казал -
''... не съм дошъл да призова праведници а грешници към покаяние''/Мат.9:13/






цитирай
11. atanasio - Основата е казаното от Господ и записаното в Новия Завет
22.01.2014 21:13
Въпроса е какво иска да ни каже и на какво ни учи Господ - ''... не съм дошъл да призова праведници а грешници към покаяние''/Мат.9:13/

''И тъй покайте се и обърнете се ,за да се заличат греховете ви''/Деян.3:19/

''...ОБЪРНЕТЕ СЕ , за да се заличат греховете ви''

Трябва да се молим на Господ /Мат.7:7/ да ни даде мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да разберем какво е нужно за нашето спасение.

Господ Исус Христос ни обича и ни учи какво да правим за да се спасим - за да наследим живот вечен.

''А вярата е жива престава на онова ,за което се надяваме...''/Евр.11:1/

На какво се надяваме - ,че като убием неверник ще отидем в рая с 7 жени ????










цитирай
12. estirbg - Скъпи модератори,
22.01.2014 21:23
хайде да се спазарим - връщам ви всичките звездни "дипломки" както ги нарече nikita6864, а пък вие ще върнете отново стария начин на отваряне на темите, рекламирани в дясното обновяващо се рекламно пано.
Откакто въведохте новия по-дълъг и незнаен път на "Червената шапчица", читателите се редуцираха стократно - не само моите.
Не знам, а и вие не давате обяснение, защо при избиране на коя да е тема от дясното пано, автоматично всеки бива препращан на Първа - това означава че могат безпрепятствено и лесно да се четат само изложените на челната страница, а тези, в дясното пано, са възможно достижими единствено за "компютърно-софтуерни грамотници".
Връщам ви звездичките, а вие върнете лесния достъп на читателите до статиите, както беше до неотдавна, умолявам ви!
Имам много важна новина да споделя, но се страхувам, че по съществуващия в момента начин на "отваряне" на статии, тя няма да може да достигне до повече хора - каква полза посетителите да виждат заглавието, а да не могат да го отворят. Вярно, bryunetsnakovalnia10 обясни как да се процедира, но и той стана вече "нечетим", свален от Първа. Тогава? Какво се случва с всички останали неосведомени читатели, които не са имали щастието да прочетат указанията в онзи "звезден "ден на bryunetsnakovalnia10, когато беше на Първа...
цитирай
13. drakulla - даа
24.01.2014 21:21
и аз я чух тази новина и учудено вдигнах вежди. Но на колко хора ще направи впечатление? А това е само началото...Йезуита наистина започна да лъже и мами хората. Въобще не се мае, от първия ден. Той мами католиците, а в същото време лукавия мори източното православие. Колко бързо става всичко, колко бързо...
цитирай
14. estirbg - Дракулче, спомняш ли си какво пише в Откровение на Йоана -
24.01.2014 22:11
"И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби, защото те са бесовски духове, които като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена да ги събират за войната във великия ден на Всемогъщия Бог."
Змеят символизира сатана, звяра - римокатолическата църква, а лъжепророка - отпадналия протестантизъм в САЩ.
Бесовските духове са демоничните духове, които се представят за извънземни от други небесни цивилизации, или на "светли духовни учители" от други енергийни нива, а на обикновените хора се явяват като душите на починалите им близки - всичко това включва спиритизма, който както по-горе в постинга си се уверил вече има друга дефиниция -ТРАНСКОМУНИКАЦИЯ и която според католическия духовник, завършил Сорбоната, е напълно безобидна и не се осъжда от Божието слово, защото....забраната се отнасяла само за Стария завет!!!??? Бях много ядосана, когато прочетох интервюто дадено от католическия теолог Франсоа Брюнтова - това е престъпна манипулация, подхлъзваща хората направо в лапите на сатана. Римокатолическата църква, позволявайки и насърчавайки спиритическата дейност, всъщност дава възможност сатана да се намесва и диктува съдбите както на отделните хора, така и на цели нации. Сами сме свидетели колко управници и висши ръководители се допитват за съвети от "мъдростите" на неидентифициран "висш разум", или "светлите същества" от други планети. Сатана може да им поднесе който дух си пожелаят - Хитлер, Сталин, Ленин или Рузвелт...няма значение, демоните знаят всичко за живота на умрелите и могат да скроят перфектно театро за наивника, доверил им се в питанията си.
Ето това е целта на Луцифер, доверят ли му се световните лидери, чрез тях злият демон ще има вече влияние над цялото човечество и чрез човешки закони, издадени от демонизираните висши управници, ще принуди всички хора по планетата да му се поклонят като на Бог - скоро ще се появи и ще се представи за Исус.
Както виждаш римокатолическата вече е набрала скорост и много динамично изпълнява главната точка от плана на Луцифер.
цитирай
15. atanasio - до Естир и всички
25.01.2014 09:56
Хората трябва да знаят кое е гнусота пред Бог - книга Второзаконие 18:12

,и че в Старият Завет е трябвало да бъдат убити с камъни - книга Левит 20:27

Разликата между Новият и Старият Завет е ,че се премахва смъртното наказание с цел покаяние - ''дълго време ни търпи ,понеже не желае да погинат някои ,а всички да се обърнат към покаяние''/2.Петр.3:9/

Господ е казал - ''... не съм дошъл да призова праведници а грешници към покаяние''/Мат.9:13/

Естествено трябва да се говори ,обсъждат тези теми но с това не се изчерпва християнството

Св.Ап.Павел хубаво казва ''...като проповядвам на другите ,сам негоден да стана'' - 1.Коринтяни 9:27

Господ Исус Христос ни учи и обяснява Божията воля и закон - Евангелие от Матея глава 7 стих 12

В дълбочина и широчина всичко е обяснено в ''Вяра ,Надежда ,Любов'' и ''Православен катехизис'' ,и след това ''Християнска етика'' на 4-мата професори

Катехизис е гръцка дума и означава устно обучение и наставление като тази катехизическа дейност на Църквата продължила столетия ,като постепенно била заменена с писмена.

За мен е въпроса е до колко е правилно да бъде в писмена форма и разсъждавам - преди 2000год. само 1-2% от хората са можели да четат и пишат и отделно книгопечатането не е било открито - то и сега има на Земята около 3 милиарда които не могат да четат

Мисля ,че сега може и писмено и аз съм се научил така но основното е молитвата към Господ да ни помага да се научим

Основата е казаното от Господ - Матея 23:8

Господ Исус Христос ни обича и ни учи какво да правим за да се спасим - за да наследим живот вечен и всичко е записано в Новия Завет и на места от Старият

Св.Ап.Павел - 2.Тимотея 3:16

Основата е Христовото слово но има и духовни помагала и за мен няма по-добри от 3-те изброени по-горе ,и има недостатъци но като цяло са добри

В ''Нашата любов'' като грехове против 1 - Божия заповед добре е обяснено за сляпата и детска вяра

Трябва да се стараем да изпълняваме казаното от Господ - като начало което разбираме
цитирай
16. atanasio - допълнение към коментар 15
25.01.2014 10:10
В ''Православен катехизис'' е обяснено добре за разликата между образ и подобие Божие в човека

Опитвам се да ви кажа по-важното и това на което да се наблегне като основното е казаното от Господ Исус Христос

''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори .......вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим

Трябва да се молим,искаме,търсим,настояваме за да разберем истината и основата е Христовото слово и има места в Старият Завет - 2.Тимотея 3:16

''Ако някому от вас не достига мъдрост ,нека проси от Бога ,Който дава на всички щедро и без укор - и ще му се даде....''/Иак.1:5/
цитирай
17. atanasio - Най-важното е
29.01.2014 09:55
какво иска да ни каже и на какво ни учи Господ Исус Христос - ''... не съм дошъл да призова праведници а грешници към покаяние''/Мат.9:13/

Покаяние е гръцка дума (metanoia) буквално преведено промяна ,обнова на ума

''И тъй покайте се и обърнете се ,за да се заличат греховете ви''/Деян.3:19/

Господ Исус Христос дойде да ни каже/Иоан.8:26/ и обясни Божията воля - /Мат.7:12/

''И тъй бъдете съвършени ,както е съвършен и Небесният ваш Отец''/Мат.5:48/

''И тъй бъдете милосърдни , както и вашият Отец е милосърден''/Лук.6:36/





цитирай
18. atanasio - Потресен съм
09.02.2014 17:11
гледах ''всяка неделя'' с Кеворк и един депутат от Атака каза ,че на 04.02.14год. е Европ.парламент са гласували за узаконяване на гей бракове и осиновяване на деца ,и контакти между роднини по първа линия ,и ако се критикуват хомото да се търси наказателна отговорност

Слави Бинев и т.н. всички бълг.евродепутати са гласували ''за''

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,че това се случва - се узаконява ?!

Идват евро избори нека да внимаваме за кой ще гласуваме

Преди около 2год. гледах ''при Карбовски'' интервю с затворник ''момата'' сериен убиец ,който разказваше как като дете е бил насилван от вуйчо си и го приема за нормално да е гей,че това е нещо нормално.

Един професор по психология каза че в учебника по психология това е описано като социална патология т.е. заболяване.

Св.Ап.Павел в /1.Кор.6:9-11/ го е казал ясно и в стих 11 се казва че те имат шанс да се покаят и поправят - ''И такива бяха някои от вас ,но вие измихте себе си от такива неща...'' Дали трябва да отидат в пустинята като Мария Египетска борила се 17год. с пороците си /житие 1-април/ незнам, но трябва да скъсаме с греховете си и да се борим да не грешим.

Хомото е болест и всеки случай е отделен и трябва да се помогне на тези хорa.

Заболяване на щитовидната жлеза отделя повече хормони след 11минута академика го обяснява - https://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k#at=26

Още един филм в който накрая се казва ,че Европ.съд е разрешил осиновяване?! - https://www.youtube.com/watch?v=GqBWlyqeagM

- Децата НИ са в ОПАСНОСТ

- Европа е болна.

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА - единственият начин е референдуми тоест 500 000 000 граждани на ЕС да кажат дали искат защото в този случай аз не признавам решението на Европ.съд и парламент

За тези въпроси аз признавам само РЕФЕРЕНДУМ
цитирай
19. atanasio - Какво означават думите на Господ ...
09.02.2014 17:48
Какво означават думите на Господ Исус Христос - ''кесариевото на кесаря - божието на Бога''

Когато кесаря(държ.власт) узаконява т.е. ни кара да правим нещо което противоречи на Божиите заповеди и повеления - може да не се подчиняваме

Казаното от Св.Ап.Павел в послание до Римляните 13:1-2 не означава сляпо и на всичко да се подчиняваме

С тези думи Апостолът потвърждава истината ,че от Бога е установен такъв порядък в отношенията между хората в обществото ,при който определени хора трябва да имат власт над другите защото би настъпило хаос

Разделението на трите власти е за да се контролират а в какво се изражда е друга тема

Плащаме данъци за да има полиция която да ни пази общо казано - да има определени права над другите и т.н.

Пак ще повторя ,че за хомо историите и т.н. извращения аз не признавам решението на Европейският съд и парламент - за тези неща признавам само РЕФЕРЕНДУМ

Аз съм за върховенството на закона(правила еднакви за всички) но почнаха да го изопачават и затова РЕФЕРЕНДУМ

В ЕС има процедура за референдум - 1 000 000 подписа от 7 държави но е дълго и по-точно ЕС не улеснила гражданите на ЕС ако искат да могат по най-лесният начин да отидат да се подпишат за даден проблем - референдум

През юни 2013год. писах ,че 30 000 протестиращи у нас за оставка са 0,5% от суверена – имащите право на глас

Писах ,че във всяко кметство трябва да има машини и всеки бълг.гражданин да може да каже дали иска например нови избори или да излезем от ЕС или държ.банка и т.н.

“Априлското въстание“ в 21 век е петиции,референдуми и т.н. конституционни права като това трябва да бъде улеснено ТОТАЛНО от държавата като във всяко кметство да има машина с две копчета – (да) и (не) – отиваш с лична карта и казваш

Трябва максимално да се улеснят гражданите





цитирай
20. estirbg - Правихме подписка до Европейския и до нашите евродепутати да не подкрепят и гласуват тази мерзост
09.02.2014 17:49
но както е видно - без резултат. С приемането на този изключително гнусен закон в защита на подобни морални извращения, всички, които са се съгласили и гласували "ЗА" ще си носят отговорността по времето на Небесния съд - никой не ще го избегне и там няма оправдателна и корупционна система за изплъзване от наказание.
"Времето на Ной" днес е в разцвета си и никой да не е в почуда, когато скоро ще започнат да се изсипват бедствия, включително и върху нас, защото и наши депутати са се съгласили и участвали с одобрение на тази морална низост.
Съжалявам, че не съм гледала предаването, но и това, което приятелю, ни уведоми е достатъчно. Все ми щеше да вярвам, че поне нашите няма да пречупят китки, когато гласуват, но явно угодничеството и безхарактерното присъствие си казаха думата. Жалко! Много жалко! А вие бедни ми приятели се гответе за нови несгоди и беди - няма да ни подминат Божиите наказания - молете се с цялото си сърце и с цялата си душа Бог да ни опази, защото управниците отново загърбиха и потъпкаха нашата воля.
цитирай
21. atanasio - Човек не се ражда престъпник и хомо
09.02.2014 19:12
Детето си изгражда представа за света и взаимоотношенията от заобикалящата го среда

В ''ЦАЙТГАЙСТ 3: Човешката природа – I част“ се казват повечето неща от професорите - http://valentinfortunov.com/wordpress/01-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-2011-%E2%80%9E%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BF-2/

и в ''Социална патология – II част“ и III-част е добра и не съм съгласен с всичко казано но е правилно че всеки човек е повлиян на първо място от възпитанието на родителите след това от обществото ,и държавата както обобщаващо Жак Фреско завършва.

Всички части ги има на буквата ''Ц'' тук - http://www.dokumentalni.com/?page_id=5

На какво са изложени децата ни http://www.dokumentalni.com/?p=754 и в последната 6-та част е обобщено.

Сетих се един случай у нас - дете скочи от вторият етаж с костюм на батман за да пробва дали може да лети

На фона всичко това осиновяването на деца от хомо ''преля чашата'' - за мен е престъпление и отделно науката е доказала ,че това е заболяване и причините за всеки случай са различни.

Единственият демократичен начин за решаването на сложни морални казуси е

РЕФЕРЕНДУМ


цитирай
22. estirbg - Можеш да останеш изненадан,
09.02.2014 19:20
ако разбереш, че повечето западняци ще са "за" този законопроект.
Просто защото почти цялото евро-общество се изврати и изроди.
Горко ни, само ако знаете какво ни очаква...
цитирай
23. atanasio - естир
09.02.2014 21:11
Не мога да стоя със ''скръстени ръце'' и да гледам - искам РЕФЕРЕНДУМ

защото мисля ,че 80-90% от гражданите на ЕС не знаят фактите ,и не мисля ,че ''почти цялото евро-общество се изврати и изроди.''

В Франция вече има протести

Цар Соломон го е казал в книга Премъдрост - http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible_old_testament_26.xml#6

''...и съдът над управниците е строг,
6. защото малкият заслужава милост, а силните ще бъдат силно мъчени.''

Под ''силни'' не се разбира само държ.служители но и тези от класациите на Форбс общо казано

Господ Исус Христос споменава за Соломон - Матея 12:42

Нормално и логично е високопоставени държ.служители да отговарят повече защото от тях зависи живота на милиони

Някой да не си помисли ,че се заяждам с депутатчета и т.н. държ.служители - просто се опитвам да им помогна защото са заблудени меко казано и всеки трябва да отговаря за делата си

Затова Господ е казал ''...не съм дошъл да призова праведници ,а грешници към покаяние''

,и ''дълго време ни търпи ,понеже не желае да погинат някои ,а всички да се обърнат към покаяние''/2.Петр.3:9/

Господ е казал да прощаваме 7 по 77 пъти ако се покаят - Лука 17:4


Не мога да повярвам ,че това се случва ,че ще разрешат на хомо да осиновяват деца и т.н. извращения

Мисля ,че 80% от гражданите на ЕС просто не знаят какви закони се приемат


В ''ЦАЙТГАЙСТ 3: Човешката природа – I част“ се казват повечето неща от професорите - http://www.dokumentalni.com/?p=876

Човек не се ражда престъпник и Детето си изгражда представа за света и взаимоотношенията от заобикалящата го среда

На какво са изложени децата ни http://www.dokumentalni.com/?p=754 и в последната 6-та част е обобщено добре

Хората са манипулирани през телевизията за различни цели - http://www.dokumentalni.com/?p=1927

Вярвам ,че мнозинството няма да подкрепи осиновяване на деца от хомо и т.н.

В крайна сметка да си живеят заедно хомото но да не искат граждански брак и църковен ?!

А за осиновяването е престъпление

Трябва РЕФЕРЕНДУМ


цитирай
24. estirbg - Добре, съгласена съм, че трябва да има референдум,
09.02.2014 21:39
но дали такъв ще бъде допуснат от извратеняците в парламента?
Атанасио, нали си наясно, че живеем в последните години на човечеството и знаеш много добре какво пише в Библията за дълбокия морален упадък, предшестващ идването на Исус. Каквото е написано в Библията - ще се случи. Естествено, ние не трябва да стоим и да чакаме със скръстени ръце. Ето, писахме подписка, която както виждаш, не я зачетоха. Каквото трябва - ще направим, така че при Небесния съд да има доказателства срещу тяхното безочие и предателство.
Съгласна съм, ще действаме за референдум...да видим колко ще ни чуят.
цитирай
25. atanasio - Св.Ап.Павел е казал
09.02.2014 21:42
''1. И тъй, моля преди всичко да се правят просби, молитви, молби, благодарения за всички човеци,
2. за царе и за всички, които са на власт, за да прекарваме тих и мирен живот в пълно благочестие и чистота;
3. защото това е добро и угодно пред нашия Спасител Бога,
4. Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината..........'' - http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible_new_testament_22.xml#2

Трябва да се молим но мисля ,че трябва и лостове за спиране на закони - РЕФЕРЕНДУМИ

Трябва и да си отваряме очите за кой гласуваме но поне сега разбрахме колко струват нашите евро депутати щом са гласували с ''за''

Трябва да се молим за да ни се ''отворят очите'' за всичко

'Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори .......вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим
цитирай
26. atanasio - но дали такъв ще бъде допуснат от ...
09.02.2014 22:51
estirbg написа:
но дали такъв ще бъде допуснат от извратеняците в парламента?
Атанасио, нали си наясно, че живеем в последните години на човечеството и знаеш много добре какво пише в Библията за дълбокия морален упадък, предшестващ идването на Исус. Каквото е написано в Библията - ще се случи. Естествено, ние не трябва да стоим и да чакаме със скръстени ръце. Ето, писахме подписка, която както виждаш, не я зачетоха. Каквото трябва - ще направим, така че при Небесния съд да има доказателства срещу тяхното безочие и предателство.
Съгласна съм, ще действаме за референдум...да видим колко ще ни чуят.


Естир наясно съм 101% от възможните 100% ,че Господ ще дойде - Деяния 1:11

Не съм наясно дали сега са последните години на човечеството и има логика за Ноевите дни как са се женели и мъжели/Мат.24:38/ като белег за идването на Господ

Мисля си ,че 80% от гражданите на ЕС ако бъдат попитани на референдум ще кажат ''не'' на граждански хомо бракове и църковни и осиновяване на деца и т.н. сега просто ги е страх да говорят открито и дискутират и се радвам ,че днес при Кеворк се говореше ,обсъждаше

В коментар №23 съм дал нет-адреси на филмите ''ЦАЙТГАЙСТ 3: Човешката природа – I част“ и т.н.

Човек не се ражда престъпник и хомо, и детето си изгражда представа за света и взаимоотношенията от заобикалящата го среда

На какво са изложени децата ни http://www.dokumentalni.com/?p=754 и в последната 6-та част е обобщено добре

Хората са манипулирани през телевизията за различни цели - http://www.dokumentalni.com/?p=1927


Бог ''...иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината''

И трябва да се молим за да ни се ''отворят очите'' за всичко

'Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори .......вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим





цитирай
27. atanasio - Сетих се за Хърватия членка на ЕС
10.02.2014 21:31
''Мнозинството от хърватите гласуваха на референдум в неделя за забрана на гей-браковете....'' - http://www.mediapool.bg/mnozinstvoto-ot-harvati-othvarli-na-referendum-ednopolovite-brakove-news214223.html

Става въпрос за основни неща - всяка държава в международното право е суверенна тоест и с референдум суверена - гражданите казват ако депутатите са страхливци

Спомням си ,че преди 2год. писах тук ,че искат да подменят,изопачат юридическата наука и международното право

Става въпрос ,че с Лисабонският договор се извърши държавен преврат - http://valentinfortunov.com/wordpress/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/

Филма е тук - http://www.dokumentalni.com/?p=991

За финансовите престъпления на ЕС е отделна тема и ЕЦБ е сборище от частни банки – ЕЦБ дава 1 трлн.евро с 0,75% лихва на частни банки които купуват държ.книжа с 4-5% лихва - http://darikfinance.bg/novini/85651#comments

Като замисъл ЕС е добър и в момента 50,1% е добро но има 49% за поправка общо казано

99% от хората не знаят за какво става въпрос и съм го обобщил като 3 планетарни катастрофи - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972

За финансите в смисъл как да се трансформират - http://atanasio.blog.bg/drugi/2014/02/01/iznenadan-sym-ot-izkazvaneto-na-eks-finansoviiat-ministyr-la.1234116

Опитват се да хитруват в смисъл банките да си останат частни и при отрицателните лихви

В основата на катастрофите е морала и неверието в смисъл няма Бог значи можем да крадем и т.н.

Другият проблем е грешната представа за Божията воля

В книга Второзаконие глава 18 стих 15 Мойсей казва на евреите да се чака друг Пророк като него и по-надолу в стих 18 предава точно казаното му от Бог.
От тогава се чака този Пророк - Месия и Помазаник са еврейски думи в превод на гръцки е Христос.

Св.Ап.Павел го е казал прекрасно в посл. до Евреите 1:1-2

На какво ни учи и обяснява Господ Исус Христос е друга и отделна тема
цитирай
28. estirbg - Атанасио, ако прочетеш това
10.02.2014 22:16
http://mt46.blog.bg/technology/2014/02/10/tehnologiia-na-unishtojenieto-ili-kak-moje-da-se-opravdae-ka.1237212

хомосексуализма ще ти се стори невинна закачка.

Наистина, наистина не мога да коментирам статията. Потресена и смазана съм...
цитирай
29. atanasio - http://mt46. blog. bg/technol...
12.02.2014 09:53
estirbg написа:
http://mt46.blog.bg/technology/2014/02/10/tehnologiia-na-unishtojenieto-ili-kak-moje-da-se-opravdae-ka.1237212

хомосексуализма ще ти се стори невинна закачка.

Наистина, наистина не мога да коментирам статията. Потресена и смазана съм...


За манипулирането на обществото е ясно но чак до канибализъм е пресилено

Манипулациите са ясни - http://www.dokumentalni.com/?p=1927

И с различни цели - http://www.dokumentalni.com/?p=754 и в последната 6-та част е обобщено добре защото капитализма се нуждае от консуматори и т.н.

Аз разсъждавам така - Бог понякога допуска някои неща за да ни предпази от по-голямо зло или за се поучим или да се ''събудим''

Случая с хомото е лудост а осиновяването на деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и трябва да се ''събудим'' - референдум

Юридическата наука не е всеобхватна но Хърватия са за пример - чрез референдум конституционно се формулира ,че брака е между мъж и жена.

Искат да подменят някои основни принципи - в международното право всяка държава е суверенна тоест гражданите(суверена) може да каже какво е брак ,дали да има плосък данък ,дали да излезем от ЕС и т.н.

С Лисабонският договор се извърши държавен преврат - http://valentinfortunov.com/wordpress/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/

Филма е тук - http://www.dokumentalni.com/?p=991

Като замисъл ЕС е добро но ''те'' го изопачиха и последното - хомото е извращение и престъпление при осиновяването на деца

Решението е просто - РЕФЕРЕНДУМ

Във финансите е малко по-сложно но може да се трансформират трансформират - http://atanasio.blog.bg/drugi/2014/02/01/iznenadan-sym-ot-izkazvaneto-na-eks-finansoviiat-ministyr-la.1234116

Опитват се да хитруват в смисъл банките да си останат частни и при отрицателните лихви

В основата на всичко е морала и неверието в смисъл няма Бог значи можем да крадем и т.н.

Другият проблем е грешната представа за Божията воля и закон - Христовото слово

В книга Второзаконие глава 18 стих 15 Мойсей казва на евреите да се чака друг Пророк като него и по-надолу в стих 18 предава точно казаното му от Бог.
От тогава се чака този Пророк - Месия и Помазаник са еврейски думи в превод на гръцки е Христос.

Св.Ап.Павел го е казал прекрасно в посл. до Евреите 1:1 - ''Бог, след като в старо време много пъти и по много начини говори на отците чрез пророците,
в последните тия дни говори ни чрез Сина, Когото постави за наследник на всичко, чрез Когото сътвори и вековете''

Господ Исус Христос ни учи и обяснява Божията воля и закон

''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори ................. вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

''Ако някому от вас не достига мъдрост ,нека проси от Бога ,Който дава на всички щедро и без укор - и ще му се даде....''/Иак.1:5/




цитирай
30. atanasio - Трябва солидарност защото ''Ап...
12.02.2014 10:58
Трябва солидарност защото ''Априлското въстание'' в 21-век е петиции,референдуми и т.н. конституционни права но възниква проблем защото мнозинството няма познания за да вземе информирано решение поради което пиша с цел познания - за силно гражданско общество

Отделно не се знае дали политиците го правят от некомпитентност или са заболявания - психопатии доказани с ядрено магнитен резонанс - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/09/psihopatii.1138097

Трябва да се ''събудим'' - петиции,референдуми и т.н. за всеки отделен случай е различно като например блокадата на границата с Турция

Има много неща за оправяне и за повечето мнозинството от хората не са наясно в смисъл според мен 80% от гражданите на България и ЕС незнаят ,че Европ.парламент е гласувал такива абсурди и съм сигурен ,че ако има референдум ще стане като Хърватия.

Идват 3 планетарни катастрофи и в доклада на ООН 50-трилиона паунда е минимума много повече са - http://www.greentech.bg/?p=21201

Моята идея е проста - забрана на ошфорки ,сиво банкиране и т.н. регулации с цел приходи във бюджета които да се харчат за справяне с 3-те планетарни катастрофи

Преди година Херман Ван Ромпой (президента на ЕС) заяви ,че ошфорките ощетяват бюджета на 27-те с 1 трилион евро(1000 милиарда) - толкова са бюджетите за здравеопазване на 27-те.

Във финансите положението е страшно но може да се оправи - трансформира

И пак стигам до основата на всичко - морала и неверието в смисъл няма Бог значи можем да крадем и т.н. с ''вратички''в закона пак си е вид кражба - несправедливост като ошфорките

Другият проблем е грешната представа за Божията воля и закон - Христовото слово
цитирай
31. atanasio - продължение на коментра №30
14.02.2014 07:29
Искам да обясня подробно за ''Априлското въстание'' в 21 век защо е петиции и референдуми - хората трябва да разберат какво е суверенитет и ,че те като граждани са суверена тоест чрез референдум могат да кажат какво е брак и т.н. за по-важните неща.

В коментар №29 съм дал нет-адреси как с Лисабонският договор е извършен държавен преврат но Европ.парламент има власт за някои неща.

Проблема е ,че мнозинството от гражданите на ЕС не знаят тези подробности за структурата на ЕС и как Европ.комисия която не се избира пряко от народа и има голяма власт - смесено с некомпитентност и психопатии става страшно

В някои случаи става въпрос за сериозна компитентност в смисъл ''вратички'' в закона основно във финансите и частните банки - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/kak-se-ograbiha-i-grabiat-horata-v-sveta.1136392

Хенри Форд (1863 – 1947): “Добре е, че народа на тази страна си няма и понятие от банковата и паричната система, защото ако имаше, вярвам, че още утре, преди да съмне, щяхме да сме в революция… Единствената цел на тези финансисти е контрол на света, чрез неизплатими дългове…”

Не само в САЩ но и в ЕС си нямат понятие но ''те'' се хванаха в собствените капани и мрежи и вече нямат друг изход и хитруват като искат и при отрицателните лихви банките пак да са частни - http://atanasio.blog.bg/drugi/2014/02/01/iznenadan-sym-ot-izkazvaneto-na-eks-finansoviiat-ministyr-la.1234116

Хората трябва да се ''събудят'' и с референдум да казват за по-важните неща

Ако за финансите и другите науки са нужни познания - за какво е брак не е нужно тоест гражданите трябва да кажат дали може да има гей-паради ,бракове и т.н. гнуся се да ги изброявам за което Содом и Гомор бяха наказани с огън за пример и за да не се разпространяват извращенията.

И стигаме до индоктринация и в Уикипедия ми харесват няколко изречения ,и при точните науки е невъзможно да се индоктринира съзнанието но във икономиката и финансите става чрез идеологии - манипулации

Индокринация на съзнанието е голяма тема и казано иначе става въпрос за начина на мислене в смисъл как се формира и кога ,и пак стигам до морала и неверието и грешна представа за Божията воля и закон

''А вярата е жива престава на онова ,за което се надяваме...''/Евр.11:1/

На какво се надяваме - ,че като убием неверник ще отидем в рая с 7 жени ????

Основата е казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и на места в Стария

'Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори .......вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум,знание и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и спасим

Бог-Отец ''..иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината''- /1.Тимотея 2:4/

Но и ние трябва да искаме ,търсим

Следващият въпрос е какво ние можем да направим - да помогнем за да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината

Всички можем да се молим и Господ ни е дал молитвата ''Отче наш ...''

Друго което можем всички е да се осигури физическото оцеляване на всеки човек за да достигнат до познание на истината и спасят

Безплатно здравеопазване и обществени кухни с цел физическо оцеляване и дори ограничение на скоростта в града на 30км. е добро за да няма нелепи смъртни случаи

Искам да помогна и поуча с каквото мога до което съм достигнал -''...тъй ,че нито който съди е нещо ,нито който полива а всичко е Бог ...'' /1.Коринтяни 3:7/

Ще го кажа иначе - 100% социална солидарност в здравеопазването и социалната политика е част от християнските задължения/добродетели като любов към Бога и ближните ,и с това не се изчерпват

Господ Исус Христос дойде да ни каже/Иоан.8:26-29/ и обясни Божията воля/Мат.7:12/ - всичко е записано в Новия Завет и на места в Старият Завет









цитирай
32. atanasio - Трябва да обясня по-подробно
22.02.2014 08:40
Господ ще дойде /Мат.24:30/ и въпроса е кога и защо

Има два ''пътя'' според мен

Единият е - Матея 23:39 - ''...няма да Ме видите отсега нататък ,докле не кажете : благословен Идещият в име Господне!''

Другият е описан в следващата глава 24 - стих 12 - ''и понеже беззаконието ще се умножи ,у мнозина ще изстине любовта''

Въпроса е дали да стоим и гледаме или да се опитваме да намалим ,ограничим беззаконието и не с Инквизиция

Един от начините е референдум защото хомо-браковете и осиновяване на деца са повече от беззаконие

Страшното е когато думата кражба се подменя с лобизъм ,дерегулации , ,''вратички'' в закона и т.н. всичко е свързано в смисъл лихвата е кражба и рак на обществото водеща до войни (убийства и самоубийства) , и Силвио Газел още 1918год. е писал до немски вестник,че ако се запази финан.система до 25год. ще има 2-световна война - http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199

Филма е много добър за кражбите и престъпленията с ''бели якички'' - http://www.dokumentalni.com/?p=985&cpage=1#comment-17920

Притеснен съм от измамата която готвят - http://www.segabg.com/article.php?id=686444

Ще ни задължат да ядем ГМО и да правим фракинг за шистов газ и т.н.

Все повече се убеждавам ,че става въпрос за мании и психопатии - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/09/psihopatii.1138097

Ще повторя ,че даването на пари без лихва е само част от християнските задължения като добродетели - любов към Бога и ближните

Господ иска нашата любов към Него и ближните да е осъзната и доброволна с разбиране

Милосърдието в някои области може да бъде организирано в системи и 100% социална солидарност в здравеопазването е част от християнските задължения/добродетели като любов към Бога и ближните но с това не се изчерпва християнството

Господ Исус Христос ни учи и обяснява Божията воля и закон но и ние трябва да искаме ,търсим и да се молим Господ да ни помага да разбираме - Матея 7:7
цитирай
33. atanasio - Трябва да се знаят основни неща и принципи
22.02.2014 10:45
В ”Православен катехизис” преработен от проф.д-р Тотю Коев в обяснение на 5-та Божия заповед са обяснени думите на Св.Ап.Павел в послание до Римляните 13:1-2

”С тези думи Апостолът потвърждава истината ,че от Бога е установен такъв порядък в отношенията между хората в обществото ,при който определени хора трябва да имат власт над другите защото би настъпило хаос”

Плащаме данъци за да има полиция която да ни пази общо казано ,и да има определени права над другите и т.н. разделението на трите власти е за да се контролират а в какво се изражда е друга тема и ”вратичките” в закона.

Господ Исус Христос е казал – ”кесариевото на кесаря – Божието на Бога”

Когато кесаря(държ.власт) узаконява т.е. ни кара да правим нещо което противоречи на Христовото слово – може да не се подчиняваме но трябва и референдуми за някои неща ,дискусии

Ще преповтарям ,че даването на пари без лихва е милосърдие и в някои области може да бъде организирано в системи ,и 100% социална солидарност в здравеопазването е част от християнските задължения/добродетели което е любов към Бога и ближните но с това не се изчерпва християнството

Господ Исус Христос ни учи и обяснява Божията воля и закон но и ние трябва да искаме ,търсим и да се молим Господ да ни помага да разбираме нужното за да се спасим - Матея 7:7

Бог-Отец ''..иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината''- /1.Тимотея 2:4/

Но и ние трябва да искаме ,търсим

Следващият въпрос е какво можем да направим - да помогнем за да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината - защото за някои неща не всички могат в смисъл имаме различни дарби

Всички можем да се молим и Господ ни е дал молитвата ''Отче наш ...''

Друго което можем всички е да се осигури физическото оцеляване на всеки човек за да достигнат до познание на истината и спасят

Безплатно здравеопазване и социална политика с цел физическо оцеляване и дори ограничение на скоростта в града на 30км. е добро за да няма нелепи смъртни случаи но с това не се изчерпва

християнството - Божията воля



цитирай
34. atanasio - ''Кръвта ми кипва''
24.02.2014 15:43
6-годишна се сдоби с бюст заради пилешко натъпкано с хормони - http://www.dunavmost.bg/news-bulgaria/item/252-6-godishna-se-sdobi-s-byust-zaradi-pileshko-natapkano-s-hormoni

Заболяване на щитовидната жлеза отделя повече хормони след 11минута академика го обяснява - https://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k#at=26

Причините за хомото са много и различни но може да ограничим някои а за РЕФЕРЕНДУМА е ясно защото не може просто някакви европейски депутати да легализират хомо бракове и извращения

Причините за ставащото са много и взаимосвързани но в основата на всичко е морала в смисъл грешна представа за Божията воля и закон

Патриарха на България – http://krizata.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/05/01/patriarh-neofit-niama-da-se-umorim-da-nastoiavame-za-tova-ch.1106019

“ … всяка криза – икономическа, екологична, политическа, социална е следствие от духовната криза, т.е. от отдалечаването от Бога и Законите…“

Господ Исус Христос е казал “… не съм дошъл да призова праведници , а грешници към покаяние“

,и “дълго време ни търпи ,понеже не желае да погинат някои ,а всички да се обърнат към покаяние“/2.Петр.3:9/

Покаяние е гръцка дума и буквално преведено е промяна ,обнова на ума – морално и като начин на живот

Основата е казаното от Господ – Матея 23:8

Господ Исус Христос ни обича и ни учи какво да правим за да се спасим – за да наследим живот вечен и всичко е записано в Новия Завет и на места в Старият Завет
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883930
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031