Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2023 03:57 - РУСОФИЛИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРЕГЛЪТНАТ – ТЕХНИЯТ КУМИР ГИ Е ПРОДАЛ ЗА ПАРИ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 21513 Коментари: 6 Гласове:
57

Последна промяна: 22.10.2023 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Преди няколко дни нашият приятел и съмишленик Филип Левенов (https://samarinof.blog.bg
/politika/2023/10/16/moskva-se-e-podpisala-pod-dogovor-izrichno-pozvoliavasht-raz.1885496) доказа,че Москва се е съгласила да влезем в НАТО не само ние,но и всички други страни от Източна Европа,включително Украйна. Ето текста на неговата публикация,която отбелязах в моя блогрол като изключителна и важна:

                     Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
                                                              (автор- samarinof.blog.bg)

Тезата доказва проф. Мари Елиз Сароти от университета "Джон Хопкинс" в последната си книга "Нито инч повече"  
image  

„Трудно ми е да си го представя днешна Европа, в която бившите членки на Варшавския договор (още) да не членуват в НАТО. Аз не съм противничка на източното разширяване на НАТО, тъкмо напротив - смятам, че беше правилно алиансът да се разшири на изток. Но най-вече вярвам в правото на самоопределение.“ 

Това казва в интервю за „Дневник“ проф. Мари Елиз Сароти* - историк и изследовател от университета "Джонс Хопкинс" в САЩ, чиято книга "Нито инч повече", посветена на източното разширяване на НАТО, вече получи редица награди.

Тя споделя, че още в заключителния акт от Хелзинки се казва, че всяка страна има право да избере в кой военен съюз да участва. Този акт е подписан и от Москва и това не трябва да се забравя. Което означава, че държавите от Средна и Източна Европа имаха пълното право да кандидатстват за членство в НАТО, а НАТО имаше пълното право да ги приеме. В този смисъл тя не би могла да си представи днешна Европа без тези страни да членуват в НАТО.

Изследователят оборва и наратива на проправителствените гласове в Москва, според който навремето СССР бил измамен - такива твърдения могат да се чуят и в Европа, и в САЩ. Според тази теза тогавашният президент на САЩ Джордж Буш-старши и неговият държавен секретар Джеймс Бейкър в преговорите с Михаил Горбачов и Едуард Шеварднадзе били гарантирали, че НАТО няма да се разширява на изток. Проучила внимателно всички документи по този въпрос, Сароти твърди, че в източниците не се намират доказателства за това. Да, Владимир Путин обича да го повтаря като оправдание за зверствата си в Украйна, но според нея нищо не подкрепя това твърдение.

„Подробно описвам детайлите в книгата "Нито инч повече", но ето отговора в конспект. В началото на разговорите, които доведоха до Обединението на Германия, такива размишления наистина имаше. В сондажните разговори се е обсъждала и такава опция, но всичко е било в ключа: "Какво би било, ако? Какво би могло, ако?" Държавният секретар Джеймс Бейкър мислено разиграва и такъв сценарий, когато става дума за Обединението на Германия. В края на този процес обаче се стига до Договора за Обединението на Германия, така нареченият "Договор 2+4", т.е. ФРГ и ГДР плюс страните - победителки във Втората световна война. Този договор изрично позволява на НАТО да се разширява и отвъд тогавашната "фронтова линия".

Москва е подписала и този договор, съгласила се е с това. Нещо повече - тя е получила пари за това. Ето, този факт в момента непрекъснато се премълчава, Путин се концентрира единствено върху разиграваните предварителни сценарии и умишлено забравя какво е било скрепено с подписи. Защото валидно е само това, което пише в договора“, аргументира се изследователката.

*Професор Сароти е посветила 20-годишното си проучване в архивите и стотиците проведени интервюта на това да изнесе историческите факти, които според нея се изопачават още от времето на Михаил Горчабов - и особено днес от Владимир Путин, който се опитва да оправдае агресията срещу Украйна именно с мита за измамата от началото на 90-те.

  Това разбира се не е станало безплатно- Западът платил на Москва за "гяволията" но тя означава,че кумирът на русофилите ги е продал за пари и е оставил Запада да прави с тях каквото си поиска! Затова те трябва да преглътнат горчивия чеп: парите,с които Путин финансира войните си идват от Запада,който плаща с тях за руския нефт и газ но тая сделка е валидна само при условие,че Москва приеме разширенията на НАТО! Ако тя обаче реши да се задръвчи на Запада и да оспори договорените с него разширения,парите за руския нефт и газ секват,а бюджетът на Путин пресъхва като Сахарска река през юли,което всъщност се и случва в настоящия момент! Затова санкциите на Запада срещу Путин са законни и съобразени с договора,който неговата страна е подписала а сега уж не иска да признае,макар че не е оттегляла подписите си от него което за сетен път доказва моята теза,че Путин е активен борец за разширението на НАТО!




Гласувай:
57


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Ауууу
29.10.2023 00:03
Ц Ц Ц
кво нещу
Драги психодесен колега и руфоб.
Българските "русофили" са РОДОЛЮБЦИ, които ИСТИРИЧЕСКИЯТ ОПИТ е научил, че Н-Я-М-А-М-Е друг съюзник, ДОКАЗАЛ готовността си да ВОЮВА за нашето освобождение.
Документа който цитираш, е изготвен при ДРУГИ исторически условия. Никой договор не е вечен. Страните могат да го променят едностранно, с уведомяване на другата страна, или двустранно чрез договаряне.
цитирай
2. bojil - (Драги психодесен ..)
29.10.2023 00:12
krumbelosvet написа:
Ц Ц Ц
кво нещу
Драги психодесен колега и Руфоб.
Българските "русофили" са РОДОЛЮБЦИ, които ИСТИРИЧЕСКИЯТ ОПИТ е научил, че Н-Я-М-А-М-Е друг съюзник, ДОКАЗАЛ готовността си да ВОЮВА за нашето освобождение.
Документа който цитираш, е изготвен при ДРУГИ исторически условия. Никой договор не е вечен. Страните могат да го променят едностранно, с уведомяване на другата страна, или двустранно чрез договаряне.

Te могат- вярно е полудраги шизоляв,но в случая това не е изпълнено. Путин не е уведомил Запада,че възнамерява да промени договора от което следва,че той е беззаконен човек,който няма морал и уважение към другите.
цитирай
3. almus - Михаил Горбачов !!!
22.11.2023 11:15
Михаил Горбачов е безспорно постижение на ЦРУ. Раиса Горбачова е основният проводник на вредните за Русия интереси! ... Всичко останало са подробности на сценария!!!
цитирай
4. bojil - Михаил Горбачов е безспорно ...
23.11.2023 02:56
almus написа:
Михаил Горбачов е безспорно постижение на ЦРУ. Раиса Горбачова е основният проводник на вредните за Русия интереси! ... Всичко останало са подробности на сценария!!!

Допускам, че това е вярно но има версия, че сталин също е бил техен проект и проводник :) Някой го е финансирал изглежда - как иначе един прост гангстер за броени години ще стане водач на огромна империя,почти без да е воювал ?
цитирай
5. vladtepes - За Горбачов
27.11.2023 12:42
Горбачов е посредствен дърдорко, който вместо да оздрави икономиката на СССР се зае с празни приказки като гласност и т.н., показна антиалкохолна кампания без реален резултат и т.н. и като краен резултат ускори разпадането.
цитирай
6. bojil - Горбачов е ...
28.11.2023 19:47
vladtepes написа:
Горбачов е посредствен дърдорко, който вместо да оздрави икономиката на СССР се зае с празни приказки като гласност и т.н., показна антиалкохолна кампания без реален резултат и т.н. и като краен резултат ускори разпадането.

И това мнение има здрав смисъл- благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1801568
Постинги: 293
Коментари: 5339
Гласове: 64813
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада